Brockwood Park School Pavilions Project Update January 2012

Brockwood Park School Pavilions Project - Clearing the area by the caravan (228/365) Sep 2010Swedish Triple Glazing - Brockwood Park School Pavilions ProjectPavilions 2 & 3 - Brockwood Park School Pavilions ProjectWalkway roof - Brockwood Park School Pavilions ProjectHeat exchanger (geothermal) - Brockwood Park School Pavilions ProjectOak beam detail - Brockwood Park School Pavilions Project
Ceiling detail - Brockwood Park School Pavilions ProjectCommunal area, Pavilion 4 - Brockwood Park School Pavilions ProjectStudent sIngle bedroom - Brockwood Park School Pavilions ProjectPavilion 4 - Brockwood Park School Pavilions ProjectBalcony - Brockwood Park School Pavilions ProjectUpstairs Railing - Brockwood Park School Pavilions Project
Skylight - Brockwood Park School Pavilions ProjectPavilion 5 - Brockwood Park School Pavilions ProjectPavilion 6 - Brockwood Park School Pavilions ProjectConstructing the walkways - Brockwood Park School Pavilions ProjectBrockwood Park School Pavilions Nov 2011Brockwood Park School Pavilions Nov 2011
Brockwood Park School Pavilions Nov 2011Brockwood Park School Pavilions Nov 2011Brockwood Park School Pavilions Nov 2011Brockwood Park School Pavilions Nov 2011Brockwood Park School Pavilions Nov 2011Oak frames Sep 2011

Due for completion in July this year, work on the pavilions is really moving forward, with most of the major construction work completed. Currently the verandahs and walkways are being built in a horseshoe, linking the seven buildings with boardwalks.

The pavilions are heated using a geothermal system. Deep down, the temperature is a constant 14 degrees C year round. Installed by a local company using the most efficient technique for heating, it uses a multiplier to build the heat enough for hot water and underfloor heating. A heat exchanger will circulate the warm air. The pavilions are highly insulated using paper pulp in the walls and polystyrene under the floor. The windows and patio doors are triple glazed, made in Sweden.

Each pavilion is for accommodation, with shared kitchen spaces. Two will be for students only, one for staff only, and the others a mix of students, mature students and staff. The staff pavilion has two flats, each with two bedrooms, designed for those staff with a family.

I’m looking forward to seeing the project move toward completion in the coming months, with the interior fittings, walkways and landscaping.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s